Muamer Bandić: Agencija za rad i zapošljavanje BiH ponovo izabrana za člana Upravnog odbora Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (WAPES)

26.4.2022

U Talinu (Estonija) od 25. do 29.4.2022. održava se 12. Svjetski kongres Svjetske asocijacije javnih službi zapošljavanja (WAPES), čija je članica i Agencija za rad i zapošljavanje BiH ispred Bosne i Hercegovine. U sklopu programa kongresa danas je održana Skupština WAPES-a na kojoj je izabran novi Upravni odbor, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg WAPES-a.

Na održanoj skupštini Agencija za rad i zapošljavanje BiH je po treći put izabrana za članicu Upravnog odbora ove prestižne svjetske asocijacije. Tom prilikom direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH, mr. Muamer Bandić je rekao da su sve članice WAPES-a, koje čine Skupštinu ovoga tijela, prepoznale dosadašnji rad i učešće naše institucije u WAPES-u što se posebno potvrdilo tokom organizacije međunarodne konferencije u Sarajevu 2017. godine, zatim tokom vršenja uloge internog revizora WAPES-a u periodu od 2015. do 2018. godine kada smo kontrolirali dokumente vezane za strateško upravljanje ovom organizacijom i o svemu sačinili sveobuhvatni revizorski izvještaj, te tokom prethodnih članstava u upravnom odboru u periodima 2009-2010. i 2012-2015. godine. „Izbor za člana Upravnog odbora je novo priznanje Bosni i Hercegovini i našoj instituciji, te potvrda naše stručnosti i sposobnosti da realizujemo sve aktivnosti koje nam se dodijele“, rekao je direktor Bandić.